Wij plaatsen cookies om onze website optimaal te laten functioneren en prestaties te meten. Door gebruik van deze website geef je akkoord op deze cookies.
prima
De feiten over hoe je de perfecte krul creëert

Zowel de juiste maat silicone schildjes als de plaatsing van de lotions bepalen voor 95% de krul. Beide moeten perfect zijn voor het maximale resultaat. 

Geschreven door Naomie 16-03-2023

DE FEITEN OVER HOE JE DE JUISTE KRUL CREEERT 

Er bestaan nogal wat misverstanden over hoe je de perfecte krul maakt met lashlifting zien we.  Vaak door gebrek aan kennis zien we dat hier verkeerde keuzes in worden gemaakt. Daarom adviseren wij altijd een opleiding te doen als je deze behandeling wilt uitvoeren. Je wilt altijd het maximale uit je behandeling halen en niet maar wat doen in de hoop dat het goed uitpakt.

HOE BEPAAL JE DE JUISTE MAAT SILICONE SCHILJDES?Bij Inlei® werkt het zo dat je verschillende maat silicone schildjes hebt zodat je elke lengte aan wimpers de perfecte krul kan geven. De schildjes hebben een bolling en een plat stukje. We werken alleen met de bolling. Hoe bepaal je nou welke maat je hiervan nodig hebt?

 • De wimpers moeten over de helft van de bolling vallen.
 • De wimpers mogen niet over de hele bolling vallen op het platte stukje. 
 • Is XXL te klein dan raden we de Universele Forma schildjes aan.

De wimpers moeten dus over de 2de helft van de bolling vallen. Nu zit er geen lijn die de helft aangeeft op de bolling dus deze moet je zelf bedenken. Vind je dat nou lastig? Teken dan een lijn met een marker op de schildjes.

Dit is heel belangrijk want, de lotion die plaats je tot de middenlijn voor de juiste krul. 

ER ZIJN 2 LIJNEN SCHILDJES

InLei® heeft een natuurlijke krul-lijn en de opvallende krul-lijn  silicone schildjes. De natuurlijke krul heeft een 1 achter de maten staan. En is te vergelijken met een C krul in wimperextensions termen. De krul valt net iets anders waardoor deze mooi tot zijn recht komt bij bepaalde oogvormen.

Wanneer kies je voor de natuurlijke krul?

 • Bij diepliggende ogen
 • Hangende oogleden
 • Mannen

Voor beide schildjes gelden de zelfde richtlijnen om de juiste maat te kiezen.

NIET ALLEEN DE SILICONE SCHILDJES BEPALEN DE KRUL 

Naast de silicone schildjes bepaald de plaatsing van de lotion ook hoe de krul wordt. Vaak wordt dat vergeten maar de plaatsing van de lotion is net zo bepalend als het maatje van de silicone schildjes. De lotion plaats je in een consistente lijn tot de helft van de bolling en 2mm van de wimperrand af. Dus nooit tegen de wimperrand aan. Zo krijg je een mooie nette lijn van lotion op je schildjes. 

 • Plaats je de lotion te hoog, dan krult de krul door naar binnen toe.
 • Plaats je de lotion te laat, dan krult de krul minder en krijg je een meer natuurlijker effect.

BELANGRIJK OM TE WETEN

 • Lopen de binnen en buitenhoekjes iets af dan laat je de lijn ook iets aflopen zodat de punten van de wimpers niet in de lotion komen. Dit is belangrijk want je wilt geen gekrulde wimpers.
 • Heb je korte nieuwe "baby" haartjes die terugschieten van het schildje laat deze dan los. Deze komen namelijk met hun punten in de lotion waardoor deze met gekrulde punten verder groeien. Ze vallen na de behandeling weg in het resultaat.
 • Wil je met de natuurlijke krul-lijn schildjes de krul nog natuurlijker maken dan zet je de lotion iets onder de middenlijn. Dus een iets dunnere lijn lotion. Dan creëer je een nog natuurlijker effect.

BEGRIJP JE HOE DIT WERKT DAN KAN JE OOK MET DE FORMA SCHILDJES WERKEN. 

Als je begrijpt hoe je met de lotion de krul kunt bepalen dan kan je ook met de Inlei® Forma schildjes werken. Bij deze schildjes bepaal je de krul echt alleen met de lotion. Zet je een wat dikkere lijn lotion dan wordt je krul iets opvallender en zet je een wat dunnere lijn lotion dan zal de krul iets natuurlijk worden.

FABELS IN DE LASHLIFT WERELD 

 • Hoe kleiner het schildje hoe beter de krul. Dit is natuurlijk hartstikke onzin. Je kan hier serieus een flinke overkrul mee veroorzaken en de krul zal ook zeker niet mooi worden.
 • De lotions kan je over heel de wimpers smeren.  Nee, nee en nog eens nee. We zullen binnenkort een blog schrijven over wat de lotions precies doen. Als je weet hoe de lotions werken dan weet je ook dat je alleen de lotion moet aanbrengen waar je de krul bepaald. Ga je het overal aanbrengen krul je dus tot aan de punten en zullen je klanten huilend naar huis gaan.
 • Hoe meer lotion hoe beter.? De lotion moet zichtbaar zijn en consistent aangebracht worden maar meer dan dat hoef je niet aan te brengen. Wimpers kunnen niet meer absorberen dan nodig.

© Inlei  /  privacyverklaring  /  ontwerp en realisatie: impuls