Wij plaatsen cookies om onze website optimaal te laten functioneren en prestaties te meten. Door gebruik van deze website geef je akkoord op deze cookies.
prima
InLei® Brow lamination mag dat samen met henna?

Browlamination en henna brows zijn 2 totaal verschillende behandelingen die allebei een bepaalde look geven aan de wenkbrauwen. Waar je met  browlamination gericht op de haren werkt, werk je met henna meer gericht op de huid. Werk je met henna dan is vaak het doel een afdruk op de huid creëren, een tattoo effect. En lamination geeft de haren een lift waardoor je vollere en fluffy wenkbrauwen krijgt. Deze look kan je van naturel tot extreem zetten.

Geschreven door Naomie 10-10-2022

BROWLAMINATION EN HENNA BROWS, WAT IS HET VERSCHIL?

Browlamination en henna brows zijn 2 totaal verschillende behandelingen die allebei een bepaalde look geven aan de wenkbrauwen. Waar je met  browlamination gericht op de haren werkt, werk je met henna meer gericht op de huid. Werk je met henna dan is vaak het doel een afdruk op de huid creëren, een tattoo effect. En lamination geeft de haren een lift waardoor je vollere en fluffy wenkbrauwen krijgt. Deze look kan je van naturel tot extreem zetten.

HOE LANG BLIJVEN DE BEHANDELINGEN ZICHTBAAR  

Hier zit ook verschil in. Henna op de huid blijft als je heel veel geluk hebt 2 weken zitten maar, in de praktijk is dat meestal korter. De haren blijven iets langer zichtbaar , gemiddeld 4 tot 6 weken. Bij browlamination in combi met tint/verf blijft het gemiddeld 6 tot 8 weken zichtbaar afhankelijk van de haarcyclus. 

kAN JE BEIDE TEGELIJK GEBRUIKEN 

Nee, dit is van ons uit absoluut een nee! Met beide producten gebruik je chemicaliën. Dit is waarom je altijd een opleiding moet volgen voor dat je een behandeling aanbiedt. Zodat je weet waar je mee werkt en het op de juiste manier gebruikt. Vraag je zelf ook af wat wil je geven aan je klanten en kies daar je opleiding in. 

Ga je dus 2 productlijnen door elkaar gebruiken dan is het logisch dat de producten op elkaar gaan reageren. Ga je henna aanbrengen na lamination dan heb je een grote kans dat de kleur anders of niet uitpakt. Maar nog erger is dat je de huid of de haren kan beschadigen om dat chemicaliën op elkaar reageren die niet samen in een product of behandeling horen te zitten. 

Je kan hier dus echt problemen mee krijgen. Aangeraden wordt om hier 20 dagen tussen te laten zitten.

KAN JE WEL VERF GEBRUIKEN TIJDENS LAMINATION?  

Ja zeker! Hierin raden wij altijd de verf van InLei® aan. Deze bevat arganolie en is dus ook verzorgend voor de haren. Verven/tinten hoort ook wel bij lamination wil je een nog intensere en vollere look creëren. Na lamination trekt de tint ook veel sneller in de haren, dus let daar goed op. En je zal misschien wel ervaren dat je niet eens henna wilt gebruiken bij deze behandeling omdat dit extreem heftig kan zijn met lamination.

TIP OM MINIMAAL 6 WEKEN GETINTE WIMPERS EN WENKBRAUWEN TE CREEREN

Wat een veel gemaakte fout is, is dat verf vaak al klaar gezet wordt van te voren. Dus dat het al 5 of 10 minuten of zelfs langer al klaar staat voor gebruik. Dit is funest voor een lang en goed resultaat. Ik zal je vertellen waarom.

Verf/tint bestaat uit moleculen die door blootstelling aan zuurstof groeien. Haren wil je van binnenuit verven waardoor, het resultaat veel langer is dan wanneer je het alleen aan de buitenkant verft. Om de haren binnen te dringen moeten die moleculen zo klein mogelijk zijn. Dus pas gaan mengen als je het daadwerkelijk gaat gebruiken en niet eerder. Als je dat doet mengt het zich aan de keratine strengen in je haren en is het minimaal 6 weken getint. Doe je dat niet en staat het een tijdje dan, verf je alleen de buitenkant van de haren omdat, de moleculen te groot zijn om binnen te dringen in de haren.

Naast dat moleculen groeien neemt ook de werking af na 5 minuten dus vanaf nu pas mengen zodra je het gaat gebruiken;-)

HEB JE NOG VRAGEN NA DEZE BLOG NEEM DAN GERUST CONTACT OP. 

Heb je na deze blog nog steeds vragen? neem dan gerust contact met ons op.

© Inlei  /  privacyverklaring  /  ontwerp en realisatie: impuls